Istorijat

2017

24.06.2017. godine napravljeno je zvanično otvaranje Udruženja sa kulturno-umetničkim sadržajima za decu i roditelje, sa ciljem da ukaže i pokaže roditeljima i lokalnoj zajednici u kom pravcu će se kretati buduće aktivnosti i sam rad Udruženja.

2017

Od oktobra meseca 2017. godine, Udruženje aktivno deluje sa programima i radionicama za decu i odrasle (bez državnih prihoda). Za tri meseca rada sproveli smo 11 radionica za decu (eko-likovnih, plesno-muzičkih, reciklaža-kreativnih i pozorišno-dramskih) i 10 kulturnih sadržaja za odrasle, kao što su: filmsko veče, književno veče, jazz veče, žensko zen poselo. U toku ova tri meseca preko 200 dece pohađalo je radionice, a na programima za odrasle prisustvovalo je preko 200 građana.

2018

Od marta do kraja 2018. godine sprovodimo svakog vikenda radionice za decu subotom i kulturno-umetničke programe za odrasle nedeljom. U julu mesecu smo proslavili godinu dana rada Udruženja bogatim programom za decu i odrasle. U istom mesecu organizovali smo i prvi Zemoon-ov mini bazar rukotvorina od kože i pletiva, nakita, sušenog voća, zdrave hrane i polovnih stvari i knjiga.

2018

U novembru 2018. bili smo pozvani i učestvovali smo na BeGeVege festivalu, koji se održavao na Dorćol Platzu, sa našom radionicom ekologije i reciklaže: Donesi, recikliraj i napravi!

2018

U letnjem periodu sprovodili smo naše radionice za decu u saradnji sa Queens Garden-om i produženim boravkom Mali Akademac.

2018

Od novih radionica i pograma, pored postojećih, ubacili smo i veče o jazz muzici, make-up matine za žene, dan društvenih igara za decu, dečije radionice u kojima su voditelji deca: Deca mentori, promocije knjiga za decu u saradnji sa izdavačkom kućom ProPolis Books. Procenjen broj direktnih korisnika u ovom periodu je oko 400 dece i preko 400 odraslih, a indirektnih znatno više, putem medija, marketinga i društvenih mreža. Svi programi Udruženja su edukativnog i istraživačkog karaktera sa pretenzijom na inovativnost, kreativnost i interdisciplinarnost u umetničkim oblastima u kojima Udruženje deluje.

2019

Od 2019. godine Umetnički centar Zemoon menja kurs kretanja i okreće se pozorišnoj i plesnoj sceni. Plesne i muzičke radionice za decu i Mix ples za odrasle održavali su se svaki vikend 2019. godine.

2020

Od 2020. Udruženje počinje saradnju sa Pozorištem za decu ”Maximus Art”, konkretno sa koreografkinjom Anom Aleksić. Oglasili smo pozive za radionice za decu i odrasle: Pravilno držanje za roditelje i decu, Kreativni ples za roditelje i decu, Plesna radionica za decu, Savremeni ples za odrasle, Balet za odrasle (početni i napredni nivo), Mix dance za odrasle, Kreativni pokret za seniore i Tradicionalni ples.

2020

Od juna meseca, uz restriktivne mere zbog virusa Covid, napravljene su dve grupe. Jedna za Savremeni ples, a druga za Mix dance, koje su se održavale  ceo jul i avgust. Od avgusta je formirana i grupa za Klasičan balet za početnike. Sve tri grupe nastavljaju sa radom do kraja 2020. godine.

2021

Od početka godine, pored tri postojeće grupe, uvodimo grupu Savremeni ples za mlade za uzrast od 14-18 godina. U pripremi je u prvoj nedelji avgusta prva intenzivna plesna radionica za odrasle, kao i završetak sezone. Prijave su u toku.

Od oktobra 2021. godine pored Klasičnog baleta i Mix plesa za odrasle u pripremi su i dva nova kursa: Tradicionalni ples za odrasle i Karakterne igre. Savremeni ples je za sada obustavljen zbog obaveza naše saradnice i pedagoga Ana Aleksić.

2022

Krajem 2021, oformljene su dve nove grupe: Tradicionalni ples i karakterne igre. Takođe je uvedeno i vežbanje sredom u toku dana. Umetnički centar Zemoon je fokusiran već drugu godinu na rad sa odraslima i to u sferi plesa i pokreta.  Sezona 2021/2022 je uspešno završena. U saradnji sa mladom umetnicom iz Austrije Laurom Lintner, Marina Đurić je osmislila koreografiju za njen diplomski film i zajedno sa učenicama igrala je u filmu. U produkciji Umetničkog centra Zemoon snimljena je i koreografija koju su zajedno tokom godine napravile učenice i Marina i koja je snimljena na dokovima na Dunavu.

Sezona 2022/2023 počela je sa jednom grupom (Mix ples), koja se bavi jazz tehnikama i brodvejskim plesom, a ova grupa je dobila još jedan termin nedeljno i ima mogućnost da se oproba u klasičnom baletu i novom kursu: Plesne improvizacije.